21+ СХРОН. БЕСПЛАТНЫЙ СЕКС НАМ ЧУЖД!!! Нас читають навіть в Національній академії державного управління при Президенті України та Національному Банку!!!

Сексуальный пульс Украины!!!
Первый и единственный отечественный форум филателистов и нумизматов.
Только здесь, вдали от посторонних глаз, славные потомки запорожских казаков обмениваются монетами, марками и значками, обсуждают геральдику и прочие предметы коллекционирования.
Только культурный человек, услышав про классику, понимает что анала не будет!

Вы не зашли.

Объявление

Вниманию новых пользователей!
Если Вы написали вступительный отчет и не получили пропуск на почту, пишите Коменданту admin@cxpoh.com

#76 2012-11-01 15:44:48

VIKTORY
[banned]ГАЗ-М-20

Re: Есть вариантик

megasuperlover написал:

VIKTORY написал:

рыбки захотелось...kol/ag

Запашок почуяла? kol/ag

kol/ah

So I'll cash my cheques and place my bets And hope I'll always win Even if I don't I'm fucked because I live a life of sin But it's alright I don't give a damn I don't play your rules I make my own Tonight I'll do what I want Cuz I can
http://s017.radikal.ru/i435/1112/1c/ab90efe474d2.jpg

#77 2012-11-01 21:17:43

Еротоман
Доцент Лінгвістичного Факультету

Сигуранца написал:

Эрік, правила ти цілком можеш знати краще за мене чи Живчика, але у практичному використанні ти нас не переплюнеш. Просто тому, що ми носії мови, а ти ні.

Уважаемый камрад. Я вполне допускаю, что и ты и Живчик являетесь, как ты выразился, "носіями мови". Но по моему разумению "носителем языка" является тот человек, который в быту, дома в кругу семьи, в магазинах, в общественном транспорте и т.д. общается на том языке, носителем которого он себя считает. И самое главное, думает (и это главное условие) именно на этом языке. Т.е. мысли, прежде чем стать словами, формируются в сознании исключительно на том языке, носителем которого человек себя считает. А теперь мне интересно. Исходя из вышеизложенного ответь, пожалуйста, на вопрос. Являешься ли ты носителем украинского языка? Если да - очень хорошо. Если нет - то кого и зачем ты обманываешь? Обмануть можно кого угодно и где угодно, в том числе, и здесь. Себя не обманешь. Никогда... kol/ab
Все сказанное относится ко всем уважаемым камрадам, а также всем людям планеты, считающим себя носителем того или иного языка kol/scenic

А за "перевод" двух, не поддающихся моему разумению слов из поста Живчика, спасибо.

Отредактированно Эротоман (2012-11-02 00:51:02)

Горить палає техніка ворожа, рідна Україна переможе! Горить, палає, більше спалахуй, руZZкій карабль - іди НАХУЙ! 🇺🇦
"Ми в Європі знаємо одну Русь - Київську, останнім королем якої був Данило Галицький" (Вольтер)
Тіло язичника - це піхви для меча духу...

#78 2012-11-01 22:47:20

Еротоман

Живчик написал:

Сигуранца написал:

П.Н. Що за веди Анни Ярославни? Живчик нічого не переплутав?

Ні нічого абсолютно не переплутав.
Донька Ярослава Мудрого була королевою Франції, і перед своїм переїздом туди, її батько дав частину своеї бібліотеки.
Зараз у Луврі е експозиція де представлені старословянські руни.
Але толкової розшифровки до ціеї пор немае. От таке.
Крім того, це е яскравий зразок літератури до християнського періоду на Русі. Отакое)

Мне очень интересно, как называются книга (книги), документы, либо что-то еще, именуемые тобой "ведами Анни Ярославни". Из всех известных ныне Вед существуют только индийские, общепризнанные, в том числе и официальной наукой, как подлинные и "Славяно-Арийские Веды", которые официальной наукой не признаются и считаются "новоделом".  Хранителем "Славяно-Арийских Вед" провозглашает себя  Инглиистическая церковь Православных Староверов-Инглингов. Она же является главным популяризатором и издателем книг, включенных в сборник, именуемый "Славяно-Арийские Веды". И, к слову сказать, режим медвепутов уже постарался как мог, чтобы нагадить этим подвижникам.
Теперь, что касается книг Анны Ярославны. Да, действительно, она приехала к своему будущему супругу, Генриху I Капетингу с большим "приданным" в виде огромной библиотеки, включающей в себя и бесценные фолианты дохристианской Руси, написанные древними рунами. Именно благодаря Анне Ярославне мы имеем сейчас возможность читать различные переводы современных авторов "Книги Велеса" или "Велесовой Книги", дошедшей до нас с огромными и таинственными приключениями. Споры о "Книге Велеса", о ее подлинности, не утихают и по сей день. 
Так что именно ты читал? Никаких "Вед Анны Ярославны" в природе не существует. Далеко не все тексты, написанные рунами, являются Ведами.

Горить палає техніка ворожа, рідна Україна переможе! Горить, палає, більше спалахуй, руZZкій карабль - іди НАХУЙ! 🇺🇦
"Ми в Європі знаємо одну Русь - Київську, останнім королем якої був Данило Галицький" (Вольтер)

#79 2012-11-02 06:23:10

Ценитель
[banned]Правильный ЮзВерь

Эротоман написал:

Если нет - то кого и зачем ты обманываешь? Обмануть можно кого угодно и где угодно, в том числе, и здесь. Себя не обманешь. Никогда... kol/ab

Себя обмануть - проще паренной репы. Особенно в вопросах самоопределения. Хотя бы в силу того, что индивидуум не может переместить себя относительно какой-либо моральной, культурной, этнической системы координат, из-за чего отчаянно пытается сдвинуть эту систему согласно своим предпочтениям, и тем самым получить искомый результат самоопределения.

Все сказанное относится ко всем людям планеты, считающим себя носителем того или иного языка, а так же ко всему, чем они в принципе могут "считать себя". kol/ab

...Иногда мне кажется, что и украинский язык, и украинская культура, и украинский менталитет, и украинская история, и украинская государственность - да и вообще любое словосочетание, содержащее слово "украинский" - это один большой САМОобман. И ничего больше kol/ac

#80 2012-11-02 08:57:37

Эротоман написал:

Мне очень интересно, как называются книга (книги), документы, либо что-то еще, именуемые тобой "ведами Анни Ярославни".

Даниго мистецтва був підписаний як веди, але на справді представляе собою класичні рунічні тексти до християнського періоду Київської Руси.

"Входить Мурзік. здоровенний сибірський котяра з шерстю, вусами і всім, чим положено.
Від звичайного кота Мурзік відрізняється тіки розмірами, саблезубістю і гарним баритоном ... "(с) Лесь Подерв'янський

#81 2012-11-02 09:09:05

UZ
Доцент

Ценитель написал:

Эротоман написал:

Если нет - то кого и зачем ты обманываешь? Обмануть можно кого угодно и где угодно, в том числе, и здесь. Себя не обманешь. Никогда... kol/ab

Себя обмануть - проще паренной репы. Особенно в вопросах самоопределения. Хотя бы в силу того, что индивидуум не может переместить себя относительно какой-либо моральной, культурной, этнической системы координат, из-за чего отчаянно пытается сдвинуть эту систему согласно своим предпочтениям, и тем самым получить искомый результат самоопределения.

Все сказанное относится ко всем людям планеты, считающим себя носителем того или иного языка, а так же ко всему, чем они в принципе могут "считать себя". kol/ab

...Иногда мне кажется, что и украинский язык, и украинская культура, и украинский менталитет, и украинская история, и украинская государственность - да и вообще любое словосочетание, содержащее слово "украинский" - это один большой САМОобман. И ничего больше kol/ac

Ценітєль єбонаврот, рекомендую тобі на цьому форумі не чіпати тему нічого українського. Піздуй на профільні форуми де збираються такі проросійські єблани і обсирають все українське. Ти ж блядь цим провокуєш камрадів на говносрач, створюєш негативний настрій на форумі. Я вже блять із-за тебе рідко читаю неболтайку. Тому прошу, блядь не провокуй тут нікого своїм дєрьмом.
П.С. Скільки раз я давав собі установку ігнорувати твої висіри, но тиж бля неугомонний. І да, відповідати не треба, просто роби висновки.

Правда вещь субъективная, каждый видит ее по своему

#82 2012-11-02 09:24:26

serwill
[banned]

Саме так  панове! Шукайте профільні форуми та розповідайте професіоналам своє ставлення до всього українського, дискусія на яких вам додасть самоствердження. На мій погляд ваша українофобія виникає через комплекс меншовартості. "Все пройде і це також".

Життя прекрасне та дивовижне, при всіх його несподіванках.
kol/ay

#83 2012-11-02 09:33:51

serwill написал:

Саме так  панове! Шукайте профільні форуми та розповідайте професіоналам своє ставлення до всього українського, дискусія на яких вам додасть самоствердження. На мій погляд ваша українофобія виникає через комплекс меншовартості. "Все пройде і це також".

Підписуюсь
Дякую за красиве викладення позиції деяких камрадів нашого хфоруму.
Смерть ворогам!

"Входить Мурзік. здоровенний сибірський котяра з шерстю, вусами і всім, чим положено.
Від звичайного кота Мурзік відрізняється тіки розмірами, саблезубістю і гарним баритоном ... "(с) Лесь Подерв'янський

#84 2012-11-02 10:23:07

Сигуранца
Вільний слухач

Эротоман написал:

Т.е. мысли, прежде чем стать словами, формируются в сознании исключительно на том языке, носителем которого человек себя считает. А теперь мне интересно. Исходя из вышеизложенного ответь, пожалуйста, на вопрос. Являешься ли ты носителем украинского языка?

Так, я носій української мови, точніше, її північного діалекту. І шо? kol/ab Носій саме в тому сенсі, як ти описав. Для того, щоб перейти на російську мені треба зробити зусилля, правда, зовсім не значне - як я писав, російська для мене по факту друга рідна. І шо? kol/ab

Эротоман написал:

А за "перевод" двух, не поддающихся моему разумению слов из поста Живчика, спасибо.

Та будь-ласка, коли що - звертайся. )))

П.Н. Хоча, Ерік, я от тобі таку цікаву річ розкажу - свого часу я посилено вивчав німецьку. Потім опинився на доволі тривалий час в німецькомовному середовищі. В той час самі німці приймали мене за німця. Одного разу я сильно простудився, пару днів лежав в гарячці. Так потім мої близькі мені сказали, що в гарячці я говорив німецькою. Отакоє от.kol/ag

Живчик написал:

Эротоман написал:

Мне очень интересно, как называются книга (книги), документы, либо что-то еще, именуемые тобой "ведами Анни Ярославни".

Даниго мистецтва був підписаний як веди, але на справді представляе собою класичні рунічні тексти до християнського періоду Київської Ру.си.

Цеєчки, Живчик, а де про це почитать? Якщо можна - дай якийсь лінк.

Отредактированно Сигуранца (2012-11-02 10:28:46)

#85 2012-11-02 10:24:14

Сигуранца
Вільний слухач

Живчик написал:

Смерть ворогам!

Слава нації!

#86 2012-11-02 19:54:44

Еротоман

Сигуранца написал:

Для того, щоб перейти на російську мені треба зробити зусилля, правда, зовсім не значне - як я писав, російська для мене по факту друга рідна. І шо? kol/ab

Не имею ничего сказать против.
Я правильно понимаю? Когда утром ты просыпаешся, то у тебя в мозгу звучит твой внутренний голос примерно так: "Слава яйцям, ранкова ерекцїя дуже сильна. Треба скоріше помочитися, почистити зубі, поснідати і на роботу. Потім виєбу якусь гарну бабу....", а не так: "Слава яйцам, утренняя эрекция очень сильная. Нужно поскорее помочиться, почистить зубы, позавтракать и на работу. Потом выебу какую-нибудь хорошую бабу...". Все именно так и происходит?

#87 2012-11-02 19:57:56

Еротоман

Сигуранца написал:

П.Н. Хоча, Ерік, я от тобі таку цікаву річ розкажу - свого часу я посилено вивчав німецьку. Потім опинився на доволі тривалий час в німецькомовному середовищі. В той час самі німці приймали мене за німця. Одного разу я сильно простудився, пару днів лежав в гарячці. Так потім мої близькі мені сказали, що в гарячці я говорив німецькою. Отакоє от.kol/ag

Очень интересно. А какже фрау Кэтрин Кинн, которая в родильной гарячке кричала "мамочка..." на рязанском диалекте. Юлиан Семенов нам спиздел? kol/ag

#88 2012-11-02 20:05:14

Еротоман

Живчик написал:

Эротоман написал:

Даниго мистецтва був підписаний як веди, але на справді представляе собою класичні рунічні тексти до християнського періоду Київської Руси.

Можно подробнее? Тут видишь ли какое дело... Противники теории подлинности "Славяно-Арийских Вед" утверждают, что они подделка. И что "Славяно-Арийских Вед" никогда не существовало. Если где-то в Европе официально, на выставке было представлено нечто, написанное рунами древних русичей и озаглавленное "Ведами" - это событие незаурядное. Хотелось бы знать какой резонанс в прессе и публицистике имело это событие, т.к. пройти абсолютно незамеченным это не могло. Хотя бы потому, что противники "САВ" должны были поднять вой невероятной силы о фальсификации и шарлатанстве.

Отредактированно Эротоман (2012-11-02 20:05:33)

#89 2012-11-04 00:36:19

Сигуранца
Вільний слухач

Эротоман написал:

Я правильно понимаю? Когда утром ты просыпаешся, то у тебя в мозгу звучит твой внутренний голос примерно так: "Слава яйцям, ранкова ерекцїя дуже сильна. Треба скоріше помочитися, почистити зубі, поснідати і на роботу. Потім виєбу якусь гарну бабу....", а не так: "Слава яйцам, утренняя эрекция очень сильная. Нужно поскорее помочиться, почистить зубы, позавтракать и на работу. Потом выебу какую-нибудь хорошую бабу...". Все именно так и происходит?

Не так, бо я зранку про інше думаю. А щодо мови вірно. А чому це тебе так турбує?

Эротоман написал:

Очень интересно. А как же фрау Кэтрин Кинн, которая в родильной гарячке кричала "мамочка..." на рязанском диалекте. Юлиан Семенов нам спиздел? kol/ag

Моя особиста думка - спиздів. Власне, я і натякнув на те, що думати можна не лише рідною, а й вивченою. Ну письменники, вони такі - їм спиздіть, що два пальці об асфальт.

Отредактированно Сигуранца (2012-11-04 00:41:28)

#90 2012-11-05 09:17:23

Стэпан
Магістр

UZверь написал:

Ценітєль єбонаврот, рекомендую тобі на цьому форумі не чіпати тему нічого українського. Піздуй на профільні форуми

+1

зоєбато, бльо!

#91 2012-11-05 09:54:36

Ссилок немае, сам шукаю де можна почитати про данну темку.
Еріку - тобто як подделлка і наебалово, тобто Анна Ярославовна ніхуйя не везла с собою частину легендарної бібіліотеки Ярослава?

Підписані були вони в перекладі "Рунічні манускрипти Анни Ярославівни"
Бачив я їх ще 2 роки назад як бував у відряжденні - ну культ похід собі влаштовував.

#92 2012-11-05 10:18:38

Roshefort
[banned]лугандонське хуйло

Живчик написал:

тыц и тыц. Но это так, для общего сведения. Главное, читай литературу из которой берутся выдержки. Анализировать же надо учиться.

Отредактированно Roshefort (2012-11-05 10:37:51)

Путин ХУЙЛОООООООО, ла-ла-ла-ла, ла-ла-ла-ла....

#93 2012-11-06 20:17:38

Еротоман

Сигуранца написал:

Эротоман написал:

Не так, бо я зранку про інше думаю. А щодо мови вірно. А чому це тебе так турбує?

Розумієш, яка муйня. Я вже певний час сподіваюся зустріти природніх носіїв української чистої літературної мови, які спілкуються цією мовою в повсякденному житті. Людей, для яких спілкування чистою літеретурною українською мовою є таким природним, як дихати, або випити води. І не зустрічаю. Так, мені дуже часто попадаються люди, які намагаються спілкуватися українською, але штучність цих спроб видає багато русизмів, які "проскакують" у цих людей під час спілкування. У людей під час "живого" спілкування виникають певні складності з "запасом" українських слів. Завжди видно, коли людина не може вчасно підібрати потрібне українське слово і виникає пауза. І щоб ця пауза не тяглася довго, людина вживає "русизм", тобто, простіше кажучи, вживає "суржик". Я думав, що с цим набагато простіше в селах. Але в останній час, дуже часто по справах буваючи в селах Київської області я переконався, що там справа є ще гіршою. Там такий страшний "суржик", що мої київські співрозмовники виглядають на їх фоні просто неперевершенними знавцями. От я й питаю себе - де ж вони ці природні, справжні носії мови? Чому я не зустрічаю їх в повсякденному житті? Я не кажу про вчителів, учених, письменників та різноманітних популістів на екранах "зомбоящика", для яких спілкування українською мовою - професія. Я кажу про звичайніх людей, тих що знаходяться поруч з нами, яких ми зустрічаємо в повсякденному житті тисячами. Не знаходячи відповідь, я роблю висновки, що люди, з якими я спілкувався роблять над собою зусилля, щоб розмовляти українською. Хочу зазначити, що спілкуюся я дуже з багатьма. Робота в мене така. З людьми. Тому я й так прискіпливо допитував тебе з цього приводу. Ти перша людина (якщо тільки все що ти мені відповідав правда) для якої спілкування чистою українською мовою є таким же природнім як саме життя. Ще раз наголошую, що люди, які спілкуються "суржиком", з вживанням багатьох різноманітних "русизмів" не є ні в якому разі носіями українською мови. Бо вживання "русизмів" - є явною ознакою штучності їх потреби спілкуватися українською. А ці думки тягнуть за собою інші, які озвучувати я не буду, бо це нікому не потрібно. Мабуть люди, яких я марно сподівався знайти в Києві та області, живуть у західних областях України. Тільки їхня мова дуже далека від літературною. Людина, яка володіє тільки літературною українською мовою на заході майже нічого не зрозуміє. Отака муйня. Є багато питань, на які я не знаходжу відповідь. І найголовніше - навіщо люди мучають себе, змушують розмовляти російською (в Києві українську мову на вулиці майже не чути) , якщо їх рідна, природня мова, мова на якій вони думають - українська?

Отредактированно Эротоман (2012-11-06 20:20:58)

#94 2012-11-06 20:35:40

маленький козачок
Аспірант[banned]

Эротоман написал:

спілкуються "суржиком"

а ви знаєте хоч одну людину яка спілкується чистою російською?  як от тут?

https://www.youtube.com/watch?v=K1w5I8O … re=related

це звичайно жарт...колись багацько слів які зараз вважаються російськими були запозичєні...і яка різниця з якої мови? так само на західних кордонах України є україно-угорський суржик...про суржик на китайсько-російському кордоні я взагалі боюся думати...є американський і австралийський "суржики" английської...
живі мови тому і живі,що вони змінюються!
мені іноді в розмові з людиною яка,я знаю,мене зрозуміє-влучніше вставити слово з англійської в російську чи українську фразу...це теж суржик? мабуть...
а коли попадаєшь в мовну середУ то і думати починаєшь (ну у мене так бувало) на іноземній...

в селі - страшне! володіти мовою можна тількі якшо поповнювати словниковий запас,а хто зараз в селах читає українську літературу? всі тількі зомбоящік дивляцця! та сама біда і з російською...та політика псевдодвомовності яка провадиться має єдину мету - аби електорат не знав жодної мови хоча б на шкільну 4ку(чи скількі там зараз? 8 з 12? 6 из 36?). ті хто голосно кричать шо їм забороняють спілкуватися/використовувати російську,просто не хотять вчити украґнську,а на тій шо їм начебто забороняють використовувати вони не зможуть без помилок писати навіть якшо дозволити!

знову на політику зкотилися...

Отредактированно маленький козачок (2012-11-06 20:44:45)

Не вам, блядям, в моей душе копаться.©

#95 2012-11-06 20:40:22

Еротоман

Живчик написал:

Еріку - тобто як подделлка і наебалово, тобто Анна Ярославовна ніхуйя не везла с собою частину легендарної бібіліотеки Ярослава?

Підписані були вони в перекладі "Рунічні манускрипти Анни Ярославівни"
Бачив я їх ще 2 роки назад як бував у відряжденні - ну культ похід собі влаштовував.

Ага, теперь все ясно. "Рунические манускрипти Анни Ярославни" никогда не были и не являются "Ведами". Дело в  том, что "Веды" это сборник различных священных, сакаральных текстов, которые являются каноническими книгами, описывающими картину бытия во всех его проявлениях. Они включают в себя космологиию и космогонию сотворения мира, зарождения жизни и возникновения различных сущностей, населяющих все существующие миры. Веды закладывают в человеке основы миропонимания и мироощущения как прошедшего, так и настоящего, и будущего.
Какие конкретно тексты входят в признаваемые официальной наукой индийские Веды и в не признаваемые официальной наукой "САВ" можно легко найти в сети через "поисковик". Я их перечислять не буду. Это вполне конкретные тексты. А  "Рунические манускрипти Анни Ярославни" могут быть чем угодно - историческими, бытовыми, хозяйственными, литературными и т.д. текстами. Возможно, существуют книги из ее библиотеки, которые до сих пор скрываются от широкой общественномти и нам предстоит сенсация в хорошем понимании этого слова. Вполне возможно. Я даже склонен думать, что именно так и произойдет. Одно тайное хранилище Ватикана чего стоит. Десятки тысяч томов, свитков, манускриптов, произведений искусства, карт и многое другое, сокрытое от людей в бездонных "закромах святой церкви". Мои взгляды в области конспирологии я озвучивал здесь неоднократно.

Отредактированно Эротоман (2012-11-06 20:40:50)

#96 2012-11-06 20:44:52

Еротоман

маленький козачок написал:

Эротоман написал:

спілкуються "суржиком"

Очень хорошо знаю. И ты еще лучше меня знаешь этого человека. Это ты сам и есть. На предпоследней встрече камрадов, когда ты сидел напротив меня за столом, ты общался на прекрасном правильном русском языке. И я абсолютно не заметил, чтобы ты делал над собой какие-то усилия.

Отредактированно Эротоман (2012-11-06 20:46:48)

#97 2012-11-06 20:49:33

маленький козачок
Аспірант[banned]

Эротоман написал:

Эротоман написал:

спілкуються "суржиком"

Очень хорошо знаю. И ты еще лучше меня знаешь этого человека. Это ты. На предпоследней встрече камрадов, когда ты сидел напротив меня за столом, ты общался на прекрасном правильном русском языке.

Мєрсі за кампліман kol/ab
я намагаюся говорити не суржиком,а якоюсь однією мовою в залежності від ситуації!
але це не значить шо це завжди виходить
kol/ab

Не вам, блядям, в моей душе копаться.©

#98 2012-11-06 20:58:03

Еротоман

знову на політику зкотилися...

А куди ж без неї? Зараз настає дуже відповідальний час, від якого залежить майбутнє. Я маю на увазі "час" в широкому розумінні цього слова. Це може бути рік, або роки. Зараз без політики тільки "овочі", принаймі в думках, можуть існувати.

Отредактированно Эротоман (2012-11-06 21:00:52)

#99 2012-11-06 22:15:13

Сигуранца
Вільний слухач

Эротоман написал:

Ще раз наголошую, що люди, які спілкуються "суржиком", з вживанням багатьох різноманітних "русизмів" не є ні в якому разі носіями українською мови. Бо вживання "русизмів" - є явною ознакою штучності їх потреби спілкуватися українською.

Ерік, ти робиш неправильні висновки із в цілому правильних засновків. kol/bm

По-перше, я все-таки розмовляю на діалекті - кажу "дак" а не "так", "пруз" а не "повз", "еж" замість "же", "сегошній" замість "цьогорічний", "жак" замість "ятір", "гурок" замість "огірок", "ганчурка" замість "ганчірка" ну і т.д. І навіть замість канонічного "москалі" кажу "кацапи" kol/ag, бо москалі - то слівце переважно із західної України, а у нас споконвіку казали "кацапи".  По-друге, я таки вживаю русизми, так само як і англіцизми та германізми, хоча й не часто. Пояснюється це все дуже просто - домінування російськомовної продукції в мас-медіа. Дивного в цьому нічого нема - навіть у такій потужній і в минулому імперській країні як Франція виникла потреба захищати французьку мову, а в пост-колоніальній Україні ситуація апріорно ще гірша.

Щодо вживання української мови у Києві - мабуть, ми ходимо різними дорогами, бо я чую українську в Києві доволі часто, хоча, безумовно, переважає російська. Чому так? Приклад з мого особистого досвіду - ще молодим пацаном, багато років тому їдучи в метро з товаришем і розмовляючи з ним українською, почув у себе за спиною реакцію якоїсь тьотки-цєнітєлькі: "Бєдний мальчік, он дажи па-русскі кгаваріть нє умєєт." Приблизно така сама ситуація і в інших містах - колись до мене в Одесі доєбались за те, що розмовляв українською. Причому, ситуація була абсолютно неконфліктна - робив закупки на сьомому кілометрі, просто ходив по рядах і питав ціни. Правда, "паріньок", який доволі агресивно доєбався з приводу мови, тут же й затух, отримавши таку ж агресивну відповідь. Втім, слід визнати, що за останні роки ситуація змінилася. Якщо сьогодні який-небудь ценітєль у Києві вирішить на вулиці доєбатися до людей на тему, чому вони розмовляють українською, а не російською, то в кращому для нього разі йому чемно скажуть, що це не його справа, а в гіршому разі - пошлють нахуй і дадуть в єбальник. Ще один приклад, розповіла знайома - працює в начебто російськомовній фірмі. Чому начебто? А тому, що їхній генеральний - кацап,як і його зам, ну і ще якийсь там третій у них є начальственний хуй. При розмові українською кривлять морди і всіма способами дають зрозуміти, що "плохо панімают". От і склалася у них така ситуація - з начальством розмовляють російською, а між собою - українською. Ну і ще розповідь іншого знайомого - директор його кантори (ще один різновид ценітєля), шукаючи головбуха для кантори дав цу - якщо дзвонять і запитують про вакансію українською, казати, що вакансія вже зайнята. Отакоє от. Думаю, я достатньо докладно пояснив тобі, чому в Києві переважає російська мова - через нетолерантність та агресивність росіян, у відповідь на яку, до речі, все частіше виникає нетолерантність та агресивність українців.

Щодо "чистої літературної мови" - ризикну припустити, що ти не маєш лінгвістичної освіти (ну, або старанно її приховуєш kol/ab ). Викладаю дві прописні істини, які знають всі лінгвісти:

1) Літературної мови у чистому вигляді не існує. Літературна мова - штучна мова, і це стосується будь-якої мови - французької, англійської, німецької, російської а також і української.

2) Мова - не результат, а процес. Щоб не вдаватися до професійних термінів типу синхронії-діахронії, скажу так: мова - не камінь, що застиг раз і навіки, а ріка, що постійно тече і змінюється. Звідси і всі "гвинтокрили", "наразі", "військовики" і т.д.

І до речі, пару слів про російську мову у Києві - ану, знайди мені киянина (цинітєля ні прідлагать!)))) який би говорив бездоганною російською. Російськомовні кияни неодмінно вживатимуть українізми, і доволі часто.

Ну і насамкінець - про мову на нашому ресурсі. Тільки чур - не ображатися. Все викладене нижче - виключно моя особиста думка, і нічого більше. Якщо глянеш мої перші дописи на ресурсі - вони всі були російською. І для мене, це до речі, було зручно. Справа в тому, що в моєму світосприйнятті російська мова якраз дуже добре пасує для спілкування з повіями. Адже так зручно сказати повії: "Ну сколька ти яйца будєш паліравать? Давай уже хуй сасі". Я, до речі, з повіями переходжу на російську.
А от коли я закручу романчик по пікапу з вродливою жінкою - тоді я їй читатиму любовну лірику Ліни Костенко чи Льоні Кисельова - звісно, українською. Формально я не правий - хтось із відомих лінгвістів сказав, що мова функціонує в повному обсязі лише тоді, коли неї розмовляють всі прошарки суспільства - від еліти до соціального дна. Втім, я б над цим усім не парився, і писав би російською й далі,  але Ценітєль за останній час реально забембав своїми українофобськими висерами аж настільки, що я принципово вирішив писати українською як мінімум атчьоти.
Карочє, будем розвивать український падонківський сленг!kol/ag

#100 2012-11-06 23:17:01

UZ
Доцент

+1
Еріку приїдь до Львова і просто погуляй по місту, зайди в кавярню, випий смачної львівської кави та скуштуй яблочний штрудель. Просто поспілкуйся з випадковими людьми, причому на будь-якій мові включаючи російську. Впевнений ти змінеш свою думку.

Отредактированно UZверь (2012-11-06 23:18:11)

Правда вещь субъективная, каждый видит ее по своему

Board footer