Сексуальный пульс Украины!!!
Первый и единственный отечественный форум филателистов и нумизматов.
Только здесь, вдали от посторонних глаз, славные потомки запорожских казаков обмениваются монетами, марками и значками, обсуждают геральдику и прочие предметы коллекционирования.
Только культурный человек, услышав про классику, понимает что анала не будет!
Вы не зашли.
Слава Україні!
в племіника день нарождення (7 років), хочу купити йому велосипеда.
Може хто розбираєця в тій техніці, бо в мене був в дитинстві, спочаку "Школьнік", а потом "Аіст" і з тих пір на двох колесах більше не катався.
Буду вдячний за поради.
Стьоп дивитись.
Де буде дитина іздити - село? Місто? ліси? степи?:
По місту загалом.
Краще всьго взяти (за критеріем ціна-якість) це брати раму "Бергомонт".
Перекидки швидкості(ну регулятори) краще всього брати з вухами,
Лісапед мае бути на дискових тормозах на передніх та задніх колесах
Колеса - з широкими шинами, щоб в піску та по без доріжжю міг спокійно проїхати.
Сідло - без амортизаторів під сракою, бо буде підкидати як набератиме швидкість, Гелеві сидіння для комфорту
Амартизатори - вони тіко на передній вилці.
Ніжка для парковки
І врахуй щоб на веліку все могло регулюватись (дитина і росте), а я атк розумію річ не на один рік купляеться.
Гелеві сидіння.
Коли я собі купляв велосипед, то дуже цікавився цим питанням.
Однак, знаючі люди, кажуть, що перший велосипед повинен тобі подобатись зовні. Все інше приходить з досвідом. Якщо малому сподобається, то інший велосипед буде він вже вибирати під себе.
Всі велосипеди це конструктор - марка велосипеда це визначається виробником рами - все інше це виробники інших фірм. Однак відомі виробники велосипедів вішають на раму компоненти відомих фірм.
Що можу порадити:
1. Краще вибирати велосипеди відомих фірм - "Specialized", "Kellys", "Trek", "Author", "Giant", "Bergamount", "Merida" і таке інше.
2. Не брати велосипеди типу "Ашан-байк" - бо більше будеш ремонтувати, ніж їздити.
З паном ЖивчеГ можу не погодитись лише про дискові гальма. Дискові гальма більше підходить під агресивне катання. Можно вибирати із звичайними гальмами. У мене велосипед "Kellys" без дискових гальм. На ньому я катався і під дощем, і в горах, і в багнюці - вони добре тримають.
Espero написал:
"Украина" рулит ))
Нажаль уже с такими моцними рамами не випускають.
А лісапеди дійсно були клас
terrann написал:
З паном ЖивчеГ можу не погодитись лише про дискові гальма. Дискові гальма більше підходить під агресивне катання. Можно вибирати із звичайними гальмами. У мене велосипед "Kellys" без дискових гальм. На ньому я катався і під дощем, і в горах, і в багнюці - вони добре тримають.
Але ти не 7річний пацан.
І скажи ще, що тив 7 річному віці не агресивно катався))))
Отредактированно ЖивчеГ (2013-05-16 07:21:39)
Espero написал:
"Украина" рулит ))
я в свойому резюме не пишу, шо вмію їздити на Україні, бо був один пробний заєзд і то, неудачний
Слава "Україні"!
Отредактированно Стэпан (2013-05-16 08:08:17)
terrann написал:
Що можу порадити:
1. Краще вибирати велосипеди відомих фірм - "Specialized", "Kellys", "Trek", "Author", "Giant", "Bergamount", "Merida" і таке інше.
2. Не брати велосипеди типу "Ашан-байк" - бо більше будеш ремонтувати, ніж їздити.
дякую! а то я крім "Каманчі" других не чув і не бачив.
мені ж головне, щоб дитина на йобнулась з того монстра, хоть пласмасову шапку я йому теж куплю.
ЖивчеГ, дякую за поради - бачу, шо "Бергамонт" то не чай, а ше й лісапед, зараз буду шукати в інтернеті.
Думаю, може й собі купити, це ж скільки можна бабла на бензині зекономити, коли по курвах іздиш!!!
Собі поїдеш в село в діда купиш "Арльонка")))
Ретро-лісапеД - хуле...
Отредактированно ЖивчеГ (2013-05-16 07:35:46)
Героям слава!
Бля, я з вас хуєю, хлопсі! Я в дитинстві теж спершу їздив на Аїсті, а тоді на Україні. А зара як почитав... перекидки швидкості, гелеві сидіння... кальоса хитромудрі... шапка пластмасова. Бля, ну як я умудрився навчитися їздити на велі без всього цього? І голову ні разу навіть не розбив, кагністранно.
Степане, купи пацану "Аїста"! Заодно хлопчик навчиться і гайки крутити. А навички самостійного ремонту - то велика справа!
П.Н. Україна - ахуітєльний був лісапед! Куди тим команчам!
Отредактированно Сигуранца (2013-05-16 07:56:27)
Есть один нюанс немаловажный: ребенку в 7 лет не очень удобно пользоваться ручными тормозами: во-первых на маленьких детских великах они были ножные, во-вторых кисть руки еще не доросла до размеров тормозов. А переключать передачи он будет не системно (целенаправленно), а "по-приколу" ими щелкать как попало. Вообще КПП при рассекании вокруг дома и во дворе не нужна нафиг. Поэтому я б рекомендовал на 7 лет брать что-то попроще чем описанное Живчегом - а уже лет на 9-10 - полнофункциональный велик с КПП, барабанными тормозами и прочими полезными приблудами.
Стёпа,треба апріділіцца з типом вєліка!
чоппер,круізер, лоурайдер,мікробайк...
от є пазнаватільний сайт
якшо б дарогі були в цій країні,а не "направлєнія",взяв би собі мабуть такого круїзера (можна вмєстє зі "стюардессою")
бачив в Європах як привчають маленьких діточок,які вже почали ходити,до лясапедів - спеціальний вєлік-тринажёр,тіпа "самакат", без педалів. шоп не вбилося дитя, але вчилося тринати рівновагу і рулити... наступний етап - вєлік педальний абикнавєнний
Отредактированно маленький козачок (2013-05-16 08:29:54)
Зайчик -> Аист (с толстой складывающейся рамой и впереди шильдик "ММВЗ") -> Украина -> мопед Карпаты2 -> ИЖ-Юпитер3
Для Аиста и Украины проблемы были одинаковые - так называемые "прокруты" (это когда крутишь педали, а тяги нет; яйца отбить можно, когда под горку) и внезапное пропадание тормозов (вплоть до того, что педали свободно крутятся в обратную сторону). Вероятно, следствие стиля вождения. Неделю катался, а потом разбирал задний барабан и что-то там чинил. Но как малому, то в кайф была вся эта возня. "Ручных" тормозов не было. Помню, взял у соседа велик с передними тормозами, разогнался как следует, и нажал от души... это был пипец - катапультировался моментально, полный рот земли с травой и аппарат еще сверху прилетел. Так я и узнал эффективность передних тормозов. После этого на мопеде и на мотоцикле регулировал их так, что бы полностью не блокировали колесо. Ну и всем советую тоже самое делать.
Первый велосипед очень часто страдает от плохого ухода и неумения правильно использовать. Поэтому я бы порекомендовал брать из бюджетного класса и если будет активно катать быстро его убьет и тогда набив все шишки и поняв что оно ему нужно можно брать более дорогую модель. (но в целом в таком возрасте очень быстрый рост идет и раз в год нужна замена велосипеда в целом просто изза того что рама становится мала).
Для обучения лучше брать велосипед с низко опущенной рамой. как у аиста было.
также если берете с ручным тормозом сразу скрутите передний. Во время обучения из за него основные травмы идут. Когда немного подучится тогда можно прикрутить обратно.
http://dreambikes.ru/page/razmer-ramy-v … t-rostovku
выбирать велосипед нужно по росту!
обязательно купите ребенку защиту! шлем перчатки (возможно наколенники и налокотники.)
Отредактированно Звиздачот (2013-05-16 10:29:50)
Степа , многое зависит еще и от твоих взаимоотношениях с родителями ребенка
Не исключен вариант, шо подарив подходящий (на ТВОЮ думку) велик будешь выглядеть в глазах родственников не совсем так, как хотелось бы
Идеальный вариант принести на праздник бабло, с уговором вместе пойти и выбрать тот велик, который понравится сорванцу
И пох, шо, возможно это будет китайская хрень, и пох, шо не самый безопасный и не самый толковый, но это будет ЕГО выбор, возможно один из первых серьезных выборов в его жизни. После подобных случаев, дети постепенно начинают думать своей головой (иногда
).
Отредактированно Лягушонок (2013-05-16 11:14:36)
Звиздачот написал:
обязательно купите ребенку защиту! шлем перчатки (возможно наколенники и налокотники.)
От так і виховуем покоління нежинок!!!
Коли ще набивати собі синці, ходити з розсцарапаними колінами як не у 7 років!!!
terrann написал:
Коли я собі купляв велосипед, то дуже цікавився цим питанням.
Однак, знаючі люди, кажуть, що перший велосипед повинен тобі подобатись зовні. Все інше приходить з досвідом. Якщо малому сподобається, то інший велосипед буде він вже вибирати під себе.
Всі велосипеди це конструктор - марка велосипеда це визначається виробником рами - все інше це виробники інших фірм. Однак відомі виробники велосипедів вішають на раму компоненти відомих фірм.
Що можу порадити:
Это очень хороший совет, не берите китай или ардис, особенно с амортизаторами на раме, можно б/у, ибо в велосипеде главное рама, навесное оборудование это расходники и не стоят дорого, тем более ребенок их убивает как правило за сезон, я каждый сезон менял все счесанные перекидки и это нормально...еще обратите внимание на вес, желательно при равной цене взять велосипед легче...
Отредактированно Buh-galter (2013-05-16 11:54:32)
2 Степан:
Навіки Слава.
По суті: все написане вище в повній мірі відображає критерії підбору байка для дитини. За тобою лишається обрати пріоритети, на що більше звернути увагу при остаточному виборі.
Від себе додам, в майбутньому якщо малий відчує смак до велоспорту, не жалій грошей, купуй тільки найкраще як за комплектацією так і за торгівельною маркою байка. Всілякі апгреди неминучі. Вони в свою чергу збільшують його ціну в порявнянні з топовими серіями відсотків на 20-30.
Гарного вибору. Візьмеш, відпишись що саме придбав.
Здоров'я малечі, особливо бережіть колінні суглоби. Захист на коліна та лікті - обов'язковий
На цьому форумі можно почитати про вибір велосипедів.
http://www.velokiev.com/forum/viewforum … 38eaab8fbc
Не вижу смысла ребенку покупать дорогой велосипед и смотреть в сторону брендов, которые выпускают профессиональные модели велосипедов. Дети очень быстро растут и в 7 летнем возрасте техника эксплуатироваться будет только время от времени , а через 2 года прийдется покупать новый велосипед. Для детей в таком возрасте самое главное внешний цвет и удобная рама по типу Аиста (если будет падать, легче соскочить). Тормоз на передних колесах отвлекает, лучше снять.
Когда малой подрастет, тогда стоит обратить на качественные и добротные модели, они действительно прослужат долго и ребенок ганяя заценит качество. Сейча он будет гонять только вокруг дома или по дорожке под присмотром взрослых
Стэпан, тут вопрос в другом, на какую сумму ты расчитываеш при покупке лисапеда? От этого нужно и советы давать
А я взяв малому на травневі Україну (20-ка). Потратив багато нервових клітин за два дні поки вчив його їздити, але на третій день він таки поїхав самостійно Не бачив сенсу купляти йому зараз щось із дорогих моделей. Хай поки повчиться на такому, а через пару років візьму уже щось із дорогих та сучасних.
MAX_RU написал:
Стэпан, тут вопрос в другом, на какую сумму ты расчитываеш при покупке лисапеда? От этого нужно и советы давать
та хз, мені головне, щоб підійшло, сума другорядне питання.
може й справді зробити, як пан Лягушонок казав - поїхати з малим в магазін, хай вибере який сподобається, спробує на якому йому зручно і той взяти, бо зараз куплю то шо сам виберу, а воно не підійде, або дитина буде мучитися і, взагалі, відіб'ється охота від велосипедів.
не бачу нічого поганого, в тому щоб купити (і таки куплю!) дитині захисні штуки, а то чув круті пацани кажуть: "тормоза - для сцикунов", але я ними користуюся ))
дякую всім за поради, може ще й собі куплю лісапєда